Римовање

Емисија посвећена поезији

У вечерашњој емисији Римовање посвећеној поезији, слушаоци ће најпре имати прилике да чују стихове песникиње Весне Парун у звучном материјалу који је забележила Нада Маринковић 1968. године. Песникиња говори своје стихове: Без наслова, Шетња, Мој сусјед зид, Старице, Торањ, Године и пејзаж, Море, Опирање доколици, Опорука, Раскршће, Монолог послије звијезда, Кажем збогом, Напор да се истраје, Алкимист и Њежност.

У другом делу Римовања следи драмска емисија из 1981. из серије Вртови поезије - Поруке за сутра ауторке и редитељке Мирјане Бјелогрлић. У питању је поетско-драмски колаж стихова латиноамеричких песника Луиса Канеа из Аргентине, Роберта Бренеса Месена из Костарике, Марије Рене Матуте из Гватемале, Ајале из Мексика, Ернеста Карденала из Никарагве, Николаса Гељена са Кубе, сестара Ваљеха и Хавијера Херода из Перуа, Клаудије Ларс из Салвадора и Хуана Лискана из Венецуеле, а у преводу Јордана Јелића.

Песничке стихове интепретирају: Радмила Андрић, Соња Јауковић, Михајло Јанкетић и Бранислав Јеринић.
Музички сарадник била је Ивана Стефановић, тон-мајстор Петар Марић, лектор Нада Андрејић. Уредник емисије био је Александар Обреновић. Емисија је реализована 1981. године у продукцији Драмског програма.

Музику у емисији Римовање одабрао је Предраг Васић. Тон-мајстор био је Владимир Пенђер, а емисију уређује и води Весна Перић.

Римовање

Autor:
Група аутора

У новој емисији посвећеној поезији, слушаоци ће моћи да чују избор стихова из Звучног архива Радио Београда које говоре најчувенији домаћи и инострани песници, драмски уобличене поетске емисије из некадашње серије „Вртови поезије", као и савремено стваралаштво младих и песника средње генерације. [ детаљније ]

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво