Знакови

Осамнаест година Независне уметничке асоцијације Ремонт

Пре 18 година, 1. октобра 1999, уметници и историчари уметности - Дарка Радосављевић, Борис Младеновић, Бранко Павић, Група ШКАРТ (Драган Протић и Ђорђе Балмазовић), Јован Чекић, Милица Томић, Мирјана Ђорђевић, Саша Гајин, Саша Марковић (Микроб), Саша Ракезић (Александар Зограф), Тања Остојић, Урош Ђурић и Жана Полиаков - основали су Независну уметничку асоцијацију Ремонт с циљем да ревитализују савремену уметничку сцену која је током деведесетих тешко оштећена ратом, изолацијом, осиромашењем друштва и нестанком вредносног система.

Током ових 18 година постојања, Ремонт је остварио преко 300 програма у галеријском и јавном простору, уз сарадњу с најзначајнијим домаћим и иностраним уметницима и ствараоцима различитих профила, кустосима, институцијама и организацијама, чиме су заузели изузетно значајно место на културној мапи и Града и Републике.

Али, за све то време, Ремонт је имао финансијске тешкоће, које је превазилазио на различите начине, те се нада да ће тако бити и најновијом акцијом "Да ли вам је потребан Ремонт?"

Гост Знакова је Дарка Радосављевић, историчарка уметности, директорка Независне уметничке асоцијације Ремонт.

Уредник и водитељ Знакова: Сава Ристовић

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво