Клуб 2

Гошћа је Јасмин Башић, менаџерка програма Focus Serbia на 49. Међународном филмском фестивалу Visions du Réel

На 49. Међународном филмском фестивалу Visions du Réel, који ће бити одржан од 13. до 21. априла 2018. године у Ниону, биће предтављен и просебан програм Focus Serbia. У оквиру тог програма биће представљено око 15 савремених документарних филмова произведених у последњих десет година.

 

Тим поводом, јуче је у Филмском центру Србије менаџерка овог програма Јасмин Башић, представила српским продуцентима и докуметаристима фестивал и програм у фокусу, а упознала их је и са детаљима позива за учешће креативних српских докуметараца у фази развоја, продукције и поспродукције у програму Focus Talk; пет филмских пројеката ће бити одабрано и позвано на овај фестивал, где ће их прердставити српски редитељи и продуценти који ће имати прилику са разговоре један-на-један са интернационалним уредницима ТВ програма, продуцентима, дистрибутерима и фондовима. Пројекту који највише обећава биће додељена награда Prix visions sud est, са новчаним износом од 10 хиљада швајцарских франака.

Данас у Клубу 2, са Јасмин Башић о Фестивалу Visions du Réel, програму Focus Serbia, али и о другим европским фестивалима на којима ради као селектор, пројект-менаџер или куратор, разговара Невена Матовић.

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво