Златни пресек

Емисија о визуелним уметностима

Collecting Is Connecting jе назив изложбе у Кући легата која публици скреће пажњу на дела из колекције Осигуравајуће куће Wiener Stadtische.

Збирка садржи више од 300 радова 65 домаћих аутора, која ће у Кући легата бити представљена кроз четири тематски и садржајно различите целине. Према речима кустоса изложбе, историчара уметности Славка Тимотијевића, реч је о делима која су „настала синхроно са светским уметничким токовима - нова радикална и визионарска", и која су „по својим карактеристикама била далеко испред друштвене, политичке и уметничке прексе у време настанка".

Другачији поглед на прошлост и садашњост Београда нуди фотограф Михаило Васиљевић, који у галерији Артгет Културног центра Београда представља радове из циклуса Топографија Београда. Реч је о пројекту који је плод шестогодишњег фотографског истраживања на пољу архитектуре Београда у којeм сублимира све елементе карактеристичнe за своје бављење фотографским медијем.

Нову серију радова Михаила Васиљевића одликује критичко сагледавање и констатовање резултата процеса урбанизације и транзиције у одређеном политичком и културном тренутку.

Историчар уметности Славко Тимотијевић и фотограф Михаило Васиљевић биће гости Златног пресека, који уређује и води Снежана Стаменковић.

 

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво