Чекајући ветар

Еколошки магазин

Постоје ситуације у којима се сетимо да живимо у прелепој земљи, да са Винчом и Лепенским виром можемо да изађемо на црту било којој држави која је од сличног наслеђа направила имиџ и профит; жао нам што нисмо песници, да достојно опишемо сву лепоту природе и богатство културе. А онда се - неко гласније, неко тише - сетимо шта смо урадили или дозволили да ураде. Округли сто "Природа и култура - јединствена баштина народа" била је инспиративна тема и за песничко и за сурово реално излагање. Чућете како су у Задужбини "Доситеј Обрадовић" говорили министар културе и информисања Владан Вукосављевић, министар заштите животне средине Горан Триван и декан Шумарског факултета професор Ратко Ристић.

Ако уметник нема склад са природом, онда га нема ни са собом - сликарка Слободанка Ракић Шефер зна шта говори кад ово каже. Њени циклуси слика посвећени су природи, а последњи - о грожђу - поред задовољства у раду, дао јој је и много занимљивих прича везаних за историју и филозофију овог воћа.

Шта радите кад видите да је неко безобразно бацио ђубре на сред улице? Неко ће прићи и рећи: "Испало вам је нешто", али већина неће урадити ништа. Ана Пејић није жалила 250 динара за поштарину - са Фрушке горе, на адресу у Београду, власници је вратила ђубре.

Још данас можете да посетите Сајам цвећа у београдском парку "Мањеж". У емисији ћете чути корисне информације о ђубриву за цвеће, а и откуд израз да неко има "добар цуг".

Аутор и водитељ емисије је Александра Вукићевић.

Чекајући ветар

Autor:
Александра Вукићевић

Еколошки магазин који се бави односом човека и животне средине, човека и природе. Емитује се недељом од 8 до 10 сати. [ детаљније ]

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи