Спорови у култури

Држава културе или државна култура

Завршна јавна расправа о Предлогу стратегије развоја културе Републике Србије 2017-2027, била је у Народној библиотеци Србије. Тада су о стрaтегији изречене похвале, али чула су се и опречна мишљења и негодовање представника Асоцијације Независна културна сцена на мањкавости у методолошком приступу писаног текста.
У данашњој емисији дајемо осврт на претходне јавне расправе, али пружамо и могућност у разумевању основних садржаја са трибине фондације Fridrich Ebert Stiftung и Центра за демократију, као и трибине у Институту за европске студије. Колико предложена стратегија развоја културе има реформски крактер и да ли је у основи реч о подршци концепту државе културе или државне културе, једно је од важних питања. Како разумемо улогу културе у демократском развоју друштва? Kоји је њен стваран значај?

Гости ауторке и уреднице Мелихе Правдић су Ирина Милутиновић, научни саветник Института за европске студије, Смиљка Исаковић, чембалисткиња и Весна Марјановић, народна посланица у Скупштини Србије.

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво