Читач

Из садржаја данашње емисије...

Најзначајнија и најпрестижнија књижевна манифестација у Југосточној Европи - 62. Међународни београдски сајам књига - одржаће се од 22. до 29. октобра.

У фокусу овогодишњег сајма биће савремена књижевност на немачком језику, а заједничким наступом представиће се Немачка, Аустрија, Швајцарска и Лихтенштајн. Крајем прошле недеље у Београду је боравила Антје Концијус, задужена за права превода мреже "Традуки", важне за бројне преводилачке пројекте у Југоисточној Европи. Са Антје Концијус разговарали смо о раду мреже "Традуки" на Балкану.

Остајемо код немачке књижевности. Пре неколико дана, у "Гете институту" у Београду, одржано је књижевно вече посвећено песнику Петеру Хухелу. Песник и преводилац Стеван Тонтић је за превод збирке Хухелових песама  "Теофрастов врт" добио награду "Милош Ђурић".

Препорука за читање је роман "Мерилин без костију" књижевнице, глумице и позоришне редитељке из Белгије Изабел Вери. За ову књигу добила је Европску награду за књижевност 2013. године. Саговорник нам је преводилац Владимир Д. Јанковић.

Емисију Читач уређује и води Драгана Ковачевић.

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара