Кон анима

Гост у емисији је Дејан Савић

Првог октобра Народно позориште отвара врата за публику у знак почетка нове позоришне сезоне, и то прво драмским програмом, да би трећег била иззведена прва оперска представа Мадам батерфлај Ђакома Пучинија.

Тим поводом, гост у емисији Кон анима је управник Народног позоришта, диригент Дејан Савић.

Судећи по подацима које је изнео кроз разговор, ова сезона ће бити богата, поготово што се тиче опере. Само у октобру биће изведено 18 оперских дела, што је импозантан податак, док се за касније најављују нове продукције и обнове.

Управник Савић подвлачи значај обележавања 150 годинa од оснивања Народног позоришта, и то прославом за коју су припреме већ почеле, а коју ће током целе сезоне 2018/19 обележити првенствено домаћа дела, што се односи и на оперу.

Најавио је и нове наслове, а у музичком делу биће емитовани фрагменти из најпосећенијих опера у прошлој сезони, у извођењу младих уметника, полазника Оперског студија, као и наших најпознатијих вокалних извођача.

Аутор емисије: Владислава Вуколић

Кон анима

Autor:
Горица Пилиповић, Исидора Бован

Кон анима је посвећена опери. Портрети уметника, занимљивости из света оперe, анегдоте и оперске звезде, освежавају овај својеврсни радио водич кроз захтевни свет музичке сцене. [ детаљније ]

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво