Чекајући ветар

Еколошки магазин

У Војводини има чак 500 индустријских загађивача, а кроз неке канале тече само отпад. Једна од црних тачака је деоница Великог бачког канала која протиче кроз Врбас. На многим местима канал се скупио на метар-два, а дубина је само 10 до 20 центиметара. Овим каналом, који је требало да наводњава и одводњава, некада су ишла пловила, а биљни и животињски свет су бујали. Сада се ретко где покретни мостови подижу, а загађени муљ је убио богата станишта. Чућете како су говорили учесници дебате "Са каквом водом желимо у ЕУ", одржане у Новом Саду.

Не можете да узмете штиглица из природе и ставите га у кавез да вам пева, не можете да трујете орлове зато што нападају ваше голубове, не можете да напуните комби убијеним препелицама и пошаљете италијанским ресторанима... или можда можете, јер закон брани, а институције слабим чињењем дозвољавају. Друштво за заштиту и проучавање птица Србије представило је Извештај о незаконитом убијању, тровању, хватању и трговини дивљим птицама у Србији за период од 2000. до 2017. године.

О ароматерапији ставови су супротстављени, од тога да је најбоља комплементарна метода лечења, до тога да је псеудонаука и најгора од "научних" превара. Ипак, доказано је да уља биљака утичу на нервни систем, као и на онеспособљавање па и убијање бактерија. Гост емисије је Бранко Чичић, председник Фонда "Органска Србија".

Аутор и водитељ емисије је Александра Вукићевић.

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи