Спорови у култури

Спор између креациониста и дарвиниста око Дарвинове теорије еволуције још траје.

У то смо се уверили на трибини "Борба за опстанак Чарлса Дарвина", одржаној на Хемијском факултету у Београду.

И док дарвинисти у тексту петиције препознају недостатак научне писмености, а на научном нивоу - како је то објаснила др Биљана Стојковић - тврде да се и сва нова сазнања уграђују у контекст еволуционе биологије и да све оно што знамо о молекуларној основи живота, заправо се уграђује у еволуциону теорију и вишеструко потврђује, супротна страна брани став да "кроз наставу биологије теорија еволуције заузима све тврђе неодарвинистичке догматске ставове".

Петиција се односи на ревизију теорије еволуције у школама. Да ли је теорија еволуције хипотеза чији су ставови о настанку живота човека научно недоказиви, питање је које ћемо поставити у данашњој емисији. Међутим, да ли је овде реч о одсуству компетенције у изношењу овакве трврдње и треба ли је промовисати у медијима, упитао се др Алексеј Тарасјев.

Гости ауторке и уреднице Мелихе Правдић су др Милош Бајчетић, доцент на Катедри за хистологију и ембриологију Медицинског факултета у Београду и Немања Ђорђевић, директор Центра за промоцију науке, и потписници петиције, професори Универзитета у Београду - др Љиљана Чолић, оријенталиста, и предлагач петиције др Радмило Рончевић, научни саветник и хирург.

 

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи