Бескрајни плави круг

Теме из српске дијаспоре

У Берлину је недавно одржан дводневни семинар на којем су Немци на шест језика представили могућност старт ап програма за досељенике. Централни савез Срба у Немачкој је имао свој штанд на овом семинару инвестиција, о којем ће говорити председник Централног Савеза Срба у Немачкој Милан Чобанов.

Књижевник Властимир Станисављевић Шаркаменац, који живи у Паризу, написао је ромску песмарицу и причарицу „Цигани се враћају с неба". Крајем јуна, у Српском културном центру у Паризу одржана је премијера овог дела, о којем ћемо разговарати са Властимиром Станисављевићем Шаркаменцом.

У Темишвару живи Иво Мунћан, писац који објављује своја дела на српском и румунском језику. Чућемо разговор о његовом стваралаштву и књизи у припреми о Ђури Јакшићу, који се школовао у Темишвару.

У Чикагу су протекле недеље одржане две добротворне вечери на којима је прикупљана помоћ за наше болнице и Србе са Косова. Колико је новца прикупљено, чућемо од нашег дописника из Чикага Саше Жигића.

Уредник и водитељ је Вељко Жујовић.
Бескрајни плави круг

Autor:
Група аутора

Последња седмична емисија из циклуса СВЕТСКА СЦЕНА И СУСЕДНЕ КУЛТУРЕ посвећена је нашој дијаспори и струјањима између ње и матичне културе у Србији. [ детаљније ]

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво