Чекајући ветар

Еколошки магазин

Међународни Дан без аутомобила ове године ће у Србији бити обележен у Београду и Новом Саду. Акција Само не аутом одржава се под окриљем пројекта Локални развој отпоран на климатске промене, чији је носилац Министарство заштите животне средине, уз подршку Програма УН за развој. Гости емисије су Дамјан Богуновић, из Фондације "Хајнрих Бел", и Данило Ђурчић, из Удружења грађана "Бајсoлогија".

Мештани планинског села Ракита у Општини Бабушница живе у ванредном стању. Приватни инвеститор, за потребе своје хидроцентрале Звонце, преводи цевима реку до суседног села, а мештани се плаше да ће остати и без воде и без јединог пута, за који су сакупљали камен и сами га правили. У обећања да ће све бити исто, па и боље, кад се радови заврше - не верују. Чућете Деска Стојанова.

Друштво Le PETit, Дом омладине Београда и Ветерина Београд по четврти пут приређују хуманитарну акцију посвећену добробити животиња и читавој породици - Мрњау викенд. Организатори позивају све љубитеље мачака и оне који ће то тек постати да сврате у Дом омладине у недељу, 24. септембра и пронађу и удоме мацу свог живота! Гошћа емисије је Светлана Лаловић.

После поплава, река Колубара пробије нова корита, за које се испостави да не само да нису нова него су пуна трагова давно прошлих времена. У том крају могу да се нађу предмети из неолита, римска копља, кости и лобање бизона. Запослени у рудницима угља на то се не обазиру јер, како кажу, кад би сваки пут застајали да узму нешто - не би им остало времена да раде.

Аутор и водитељ емисије је Александра Вукићевић.

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво