Културни кругови: Маске

У првом делу емисије информисаћемо вас о актуелним културним догађајима, а затим следе "Маске", тематски део емисије посвећен позоришту.

Управни одбор Стеријиног позорја у Новом Саду, изабрао је недавно Бошка Милина за селектора 63. Стеријиног позорја. Бошко Милин је магистар театрологије и редовни професор на катедри за драматургију Факултета драмских уметности у Београду. Позоришни је критичар Трећег програма Радио Београда. Добитник је Стеријине награде за позоришну критику "Миодраг Кујунџић" 2008. и 2010. године. Селектор Стеријиног позорја био је 2001. и 2002. године.
У Маскама са њим разговарамо о значају и концепцији Стеријиног позорја, које је ове године завршено скандалом, јер жири није доделио појединачне награде, због, како је наведено, незадовољавајућег квалитета представа у главном програму.

Народно позориште Сомбор је у сарадњи са Културним центром, покренуло пројекат Филозофског позоришта. О пројекту, али и о плановима у новој сезони, говори управник Михајло Несторовић.

Емисију уређује и води Гордана Ђурђевић.

 

 

Културни кругови Културни кругови

Autor:
Група аутора

Централна културно-уметничка емисија Радио Београда 2. Како би што успешније повезивали информативну и аналитичку компоненту говора о култури у јединствену целину и редовно пратили ритам културних збивања, Кругови имају магазински карактер. [ детаљније ]

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво