Бескрајни плави круг

У данашњој емисији објављујемо:

Концертом српског фолклорног ансамбла „Коло“, у Палати уметности у Будимпешти почео је „Месец српске културе у Мађарској“. Који су програми предвиђени у наредних месец дана, говориће Милан Ђурић, директор Документационог културног центра Срба у Мађарској.

У данашњој емисији говориће и докторка менаџмента у култури Александра Лазар, која живи у Енглеској. Александра је кустоскиња и уметничка директорка Галерије „Дрина“, која се налази у Београду, на Андрићевом венцу, где се сутра отвара једна занимљива изложба – „Љубичасти сат“, уметника Милета Шауле. Александра ће данас говорити о свом животу и раду на релацији Лондон–Београд.

На крају емисије упознаћемо Александра Славковића, писца романа „Досељеник“, о Ђорђу Шагићу, првом Србину који се доселио у Америку. Ова књига је објављена у Америци 2007. године на енглеском језику, под насловом „Досељеник, приче судије Фишера“, а сада је у преводу на српски језик објављена у издавачкој кући „Адмирал букс“ у Београду.

Уредник и водитељ је Вељко Жујовић.

Бескрајни плави круг

Autor:
Група аутора

Последња седмична емисија из циклуса СВЕТСКА СЦЕНА И СУСЕДНЕ КУЛТУРЕ посвећена је нашој дијаспори и струјањима између ње и матичне културе у Србији. [ детаљније ]

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво