Чекајући ветар

Еколошки магазин

И... у ријалити улази беба... мајмун! А ми мислили да "газда" уводи људску бебу, па пишемо петиције, јавно се гнусамо и тражимо реакције надлежних. Када су остали утихнули, огласила су се удружења за заштиту животиња – Линк плус, Феникс и Риска. За оне који не знају, постоји Закон о добробити животиња и озбиљан пут, обложен важећим папирима, којим нека од егзотичних животиња стиже у Србију. Ви не морате ово да знате, али и они који би морали – за сада ћуте. Гошћа емисије је Милица Ранковић из Удружења за заштиту животиња и развој грађанске свести Феникс.

На Увцу, где је најбројније станиште белоглавог супа на Балкану, обележен је Интернационални дан заштите лешинара. У Специјални резерват смештени су како би се осигурао њихов опстанак, а сада им бројне и неконтролисане туристичке посете угрожавају колонију. Орлови су чистачи природе, спречавају ширење зараза и годишње замењују спаљивање хиљада тона животињских остатака. Лешинарима прети нестанак у читавом свету, можда већ следеће деценије. Гост емисије је др Саша Маринковић из Института за биолошка истраживања "Др Синиша Станковић". 

Причу о води Општине Уб – од пет река које је дала природа, преко подземних вода које исушују копови; од дворишних бунара са недовољно воде, некад и сумњивог квалитета, до њива које могу да се наводњавају водом из Колубаре, али не и из реке Уб, уз чекање на фабрику за прераду отпадних вода која је у плану – испричаће вам ветеринар Иван Ракић, одборник у Општини Уб задужен за ванредне ситуације Саша Спасић и мештани Уба и околних села – Бора, Марија и Милан.

Аутор и водитељ емисије је Александра Вукићевић.

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи