Нови дан

Емотивно насиље је дубље и опасније од физичког

Тема емисије је емотивно насиље и то не само мушкарца над женoм него и женe над мушкарцeм, родитеља над децом, деце над родитељима... О емоционалном насиљу али и о партнерским односима и проблемима који све чешће ескалирају и постају део црне хронике нашег друштва, говори психолог професор др Гордана Никић.

Слушаоци могу да се укључе у емисију (број телефона: 011-3229-653) и поставе питање нашој гошћи, професорки психологије, а не морају да се представе...

„Морамо се чувати да отров који производи наш властити језик не убије нас саме" - овим цитатом почиње књига „Моћ и немоћ организма", професора др Станише Стојиљковића, коју вам овога јутра представљамо.

Прошетаћемо Србијом и чути шта се дешава у култури Врања, Лесковца, Шапца, Зрењанина, Прокупља...

Представићемо изложбу „Пантоптика / Марим бити" вајара Владимира Илића у Галерији Дома омладине у Београду, као и изложбу цртежа и колажа Татјане Јанковић Неделков, под називом „О крхком и тактилном", у галерији „Графички колектив".

У Скупштини Србије отворена је за јавност изложба слика из уметничког фонда Парламента, а ми ћемо ту завирити и представити вам шта је све изложено и која је процедура да грађани уђу у Скупштину и виде изложбу.

Сазнаћемо каква нас позоришна јесен очекује и које нам представе препоручује Мира Кнежевић, позоришни критичар и уредник у Редакцији за културу нашег програма.

Чућете сталне рубрике „Догодило се на данашњи дан", „Слике старог Београда" и сервисне информације, уз музички избор уреднице Иване Ђорђевић.

Емисију припрема и води Драгана Вељковић.

Нови дан Нови дан

Autor:
Драгана Вељковић

"Нови дан" је јутарњи програм и емисија магазинског типа, која садржи културне прегледе, сервисне информације, берзанске извештаје, политичке вести, метеоролошки билтен и рубрике: "Догодило се на данашњи дан", "Ритуал", "Визита", "Плава планета", "Моје јутро" и "Лица, стазе, предели". Аутор: Драгана Вељковић [ детаљније ]

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво