Чекајући ветар

Еколошки магазин

Друштво физикохемичара Србије и Академијски одбор САНУ "Човек и животна средина", организовали су расправу на тему: Последице НАТО бомбардовања Србије (Злоупотреба знања за остваривање ратних и политичких циљева). О еколошким и медицинским аспектима бомбардовања, говори проф. др Даница Грујичић, о осиромашеном уранијуму проф. др Шћепан Миљанић, а о чишћењу терена после бомбардовања др Јагош Раичевић.

Познавање материје у вези са ендокриним ометачима, на пример фталатима или бисфенолом А, код већине не спада у образовање и професију, али човек се учи док је жив, посебно ако је на то приморан. О утицају хемикалија на наш организам и потреби да сами тражимо одговоре о безбедности, говори др Мирјана Војиновић Милорадов, професорка Факултета техничких наука у Новом Саду.

На Каменичком вису код Ниша постоји камп из социјалистичких времена који је, због небриге и немара, испустио своју благословену душу, а онда је, љубављу и ентузијазмом оних који су га као Титови пионири посећивали, сређен и поново спреман да прими посетиоце који воле природу и не смета им да им домаћин буде животињица пух. О томе говори Дејан Митић.

Чућете и зашто је здраво јести љуту паприку и да ли пољопривредни произвођачи стварно користе више хемијских препарата него што треба.

Аутор и водитељ емисије је Александра Вукићевић.

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво