Контрапункт

Гост емисије је глумица Јелена Иванишевић-Пауновић, која 19 година живи и ради у Шведској под уметничким именом Јелена Мила.

Јелена Иванишевић-Пауновић рођена је у Београду, где је завршила Факултет драмских уметности. Заједно са историчарком уметности Александром Симеуновић из Рисна, покренула је први међународни филмски фестивал "Фортеца", који је одржан од 26. до 30. јула ове године у Перасту, чија је тврђава Фортеца стављена у службу бедема за одбрану културе, традиције, уметности, филма. Јелена Мила је основала и Balkan New film festival, који се одржава већ седам година у више градова Шведске и Норвешке, а идеја је да се прошири и на Финску, Данску и Исланд.

Јелена Мила је отишла у Шведску 1998, напустивши низ изузетно успешних репертоарских представа. Само две године касније играла је у Драматену, што је за Гинисову књигу рекорда да неко са другог говорног подручја након непуне две године боравка - игра на сцени шведског Националног позоришта на шведском језику. Њене представе „Царица Јелена", „Челичне ратнице", „Милева Марић-Ајнштајн", „Јунак ђевојка", на изванредан уметнички начин осветљавају и проносе истину о српском народу, култури, традицији и духовности.

Аутор емисије је Биљана Ђоровић.

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво