Невидљиви људи

Радијски смехотворци

Хумор, сатира и забава присутни су на радију од његових почетака. Од првих булеварских једночинки, „Хумористичних новина", „Часа хумора", преко „Веселе вечери" и „Села веселог", до драматизованих хуморески, скечева и култне „Породице Јовановић", глумци, комичари, сатиричари, афористичари и водитељи увесељавали су слушаоце Радио Београда.
У данашњој емисији Невидљиви људи говоримо о смехотворцима са радија, због којих су улице често остајале пусте, а слушаоци приковани крај својих пријемника.

У рубрици „Ко је радио на Радију" подсетићемо се Олге Брајовић Петровић, награђиване редитељке у Драмском програму Радио Београда, ауторке чија је стваралачка радозналост у пољу истраживања свих димензија звука резултирала са готово четири стотине радио-драмских режија.

„Кутија за памћење" нам ове суботе доноси одломке из разговора Милоша Јевтића са Мирославом Беловићем, редитељем, писцем и глумцем, дугогодишњим професором Факултета драмских уметности у Београду. Ови разговори вођени су 1984. године у циклусу емисија „Гост Другог програма", а Мирослав Беловић рођен је пре тачно једног века.

Емисију припрема и води Ранко Стојиловић.

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво