Културни кругови: Филморама

У првом делу емисије бележимо најзначајније догађaје из културе, а затим следи "Филморама", посвећена филмским темама.

Како се припрема за пут у Локарно и са колико треме очекује премијеру свог новог докуметарног филма Борис Митић? 

На 70. Филмском фестивалу у Локарну сатиричан филм Слатко од Ништа, у коме је наратор панк-рок ветеран Иги Поп, имаће светску премијеру. Слатко од Ништа настао је и уз подршку Хрватског аудиовизуелног центра, Кретивне Европе, ИДФА фонда и Центра за савремену уметност у Женеви. Пројекат је, док је био у завршној фази, добио у Трсту и Ејч-Би-О европску награду (HBO Europe Award) за најбољи документарни филм у настајању.

Слатко од Ништа продуцирала је београдска продуцентска кућа Driblling Pictures, чији је оснивач Митић, познат по филмовима Pretty Duana и Довиђења, како сте. Партнери су Анти-Апсурд (Загреб) и La bête (Париз).

Студенти Факултета политичких наука у Београду, који су и чланови Центра за међународну јавну политику, снимили су документарни филм Представници српске дипломатије, у коме су подсетили на наше велике писце у дипломатији, међу којима су Милан Ракић, Јован Дучић, Милош Црњански, Иво Андрић, Јован Ристић, Стојан Новаковић. О овом филму, за Филмораму говори један од аутора - Радомир Јовановић.

Чућете и неке занимљиве снимке настале током трајања 24. Фестивала европског филма на Палићу.

Емисију уређује и води Невена Матовић.

Културни кругови Културни кругови

Autor:
Група аутора

Централна културно-уметничка емисија Радио Београда 2. Како би што успешније повезивали информативну и аналитичку компоненту говора о култури у јединствену целину и редовно пратили ритам културних збивања, Кругови имају магазински карактер. [ детаљније ]

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво