Невидљиви људи

Човек - оркестар

У спомен на Предрага Цунета Гојковића, емитоваћемо радиофонски експеримент „Човек - оркестар" из 1980. године.

Ова емисија, по идеји и у режији Предрага Кнежевића, са великим успехом је представљала Радио Београд на међународним смотрама радијских достигнућа, попут оних у Монте Карлу и Барселони. Суштина емисије „Човек - оркестар" је борба за заштиту животне средине, а полазиште аутора било је да загађивач, између осталих атака на човеково здравље, може бити и - агресивна музика, односно савремена технологија која је таквом чини. Благородност људског гласа, у маестралним интерпретацијама Предрага Гојковића, носи и симболичну поруку - повратак природи. 

Рубрика „Ко је радио на радију" посвећена је композитору Срђану Барићу, дугогодишњем уреднику Музичког програма Радио Београда и Телевизије Београд и аутору великог броја композиција за децу, док нам „Реч радио-критичара" ове суботе доноси осврт др Рашка Јовановића на емисију „Код два бела голуба" о Владиславу Петковићу Дису.

У „Кутији за памћење" припремили смо одломке из разговора Милоша Јевтића са оријенталистом и дипломатом др Дарком Танасковићем, редовним професором на Катедри за оријенталистику Филолошког факултета у Београду и амбасадором Србије при УНЕСКО. Ови разговори вођени су последње године прошлог века за циклус емисија „Гост Другог програма".

Емисију припрема и води Ранко Стојиловић.

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи