Културни кругови: Филморама

У магазинском делу емисије бележимо најзначајније догађаје из културе, а затим следи "Филморама" посвећена филмским дешавањима.

Крајем прошле недеље завршен је 24. Фестивал европског филма на Палићу. Поред награда Главног такмичарског програма и програма Паралеле и судари, последње вечери фестивала уручена је и награда Александар Лифка британском сценаристи и редитељу Кристоферу Хемптону.

У Крупном плану данашње Филмораме, Кристофер Хемптон говори о својим филмовима, писању, компромисима... Чућете још неке од гостију фестивала, који је по мишљену међународног жирија Асоцијације европских фестивала (European Festivals Association, EFA) међу 26 најзначајнијих европских фестивала (од укупно 715 који су узети у разматрање). Фестивал европског филма на Палићу је препознат као фестивал који посвећено негује „уметност, добар однос са заједницом и европске вредности". Награда ће бити додељена 18. септембра у Бриселу.

Креатор жанра зомби филмова, Џорџ Ромеро, недавно је преминуо. Његова Ноћ живих мртваца, али и многи наставци који су уследели оставили су трајан утицај у индустрији хорора.

У данашњој емисији, о трагу који је овај редитељ оставио, као и о томе зашто воли изнова да гледа његове филмове говори Реља Антонић, писац, цртач и стрип аутор.

 Емисију уређује и води Невена Матовић.

Културни кругови Културни кругови

Autor:
Група аутора

Централна културно-уметничка емисија Радио Београда 2. Како би што успешније повезивали информативну и аналитичку компоненту говора о култури у јединствену целину и редовно пратили ритам културних збивања, Кругови имају магазински карактер. [ детаљније ]

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво