Римовање

„Тимочка лира" - снимак песничке вечери у Књажевцу

У емисији Римовање, која је на програму од 19 часова и 10 минута, можете слушати стихове младих песника који су учествовали на финалној поетској вечери у понедељак, 10. јула, на 56. Фестивалу културе младих у Књажевцу.

Награду „Тимочка лира" најбољем младом песнику до 30 година старости, који нема објављену збирку, додељују Радио Београд 2 и Фестивал културе младих, а ове године она је припала Шимону Цуботи за песму „Водич за реку".

У Римовању емитујемо стихове тринаесторо финалиста конкурса за овогодишњу награду „Тимочка лира". Слушаћете како своју поезију казују Данило Бракочевић, Ивана Добрић, Стеван Милошевић, Александрина Бошњак, Бобан Куч, Изабел Чеперковић Диас, Душан Николић, Жељка Алексић, Алекса Матић, Милош Петровић, Анђела Шишић, Шимон Цубота и Борис Вуловић.

Емисију припрема Ранко Стојиловић.

Римовање

Autor:
Група аутора

У новој емисији посвећеној поезији, слушаоци ће моћи да чују избор стихова из Звучног архива Радио Београда које говоре најчувенији домаћи и инострани песници, драмски уобличене поетске емисије из некадашње серије „Вртови поезије", као и савремено стваралаштво младих и песника средње генерације. [ детаљније ]

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара