Контрапункт

У емисији Контрапункт - три теме

Слушаоци емисије "Контрапункт" у прилици су да чују разговор са др Павелом Тулајевим, професором Међународног словенског института у Москви, где предаје „отаџбинску историју" и „основе словенства". Павел Тулајев је научни саветник „Свесловенског савеза" и члан Академије словенског образовања „Кирило и Методије", члан Руског императорског историјског друштва и члан Председништва Словенског комитета Русије. Тулајев је аутор многобројних књига и публикација, које су преведене на многобројне европске језике.
У Србији је издавачка кућа „Пешић и синови", објавила је његову књигу „Венети".

Тулајев је добитник многобројних награда за научни рад и активно друштвено деловање. Кључне теме којима се бави професор Тулајев су: порекло и проблеми словенског света, семиотика и естетика европске културе, светски рат, руски пробој, основе здравог живота и др.

У емисији говоримо о његовој књизи „Први славенофили и њихови конгреси" које је објављена у част 150. годишњице Свесловенског сабора у којој је детаљно описан први конгрес Словенофилског сабора, одржан у Москви 1876.године, на коме је најтоплије примљена српска делегација која је по квалитету и бројности била веома репрезентативна.Разговор је снимљен током боравка на јубиларном Свесловенском конгресу који се највећим делом одвијао на броду "Принцеза Анастасија" који је пловио Волгом од Москве до Санкт Петербурга. Аутор емисије је Биљана Ђоровић.

Аутор емисије је Биљана Ђоровић.

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво