Чекајући ветар

Еколошки магазин

Депонија у Винчи тиња последњих двадесетак дана. Ни киша која је падала читаву ноћ није успела да угаси изворе смрдљивог дима, али је бар на један дан учинила да се усијани телефони охладе. Грађани су, забринути због загађења и последица по здравље, позивали све службе за које су мислили да могу да им дају информације. Једино што могу да ураде је да затворе прозоре и не бораве напољу. Надлежни кажу да ће тињати још, а кише неће бити. Зато је отворено још пет мерних места за контролу квалитета ваздуха.

Чућете др Весну Слепчевић из Градског завода за заштиту здравља, а гошћа емисије, Гордана Перовић, руководилац Групе за развој система управљања отпадом, у Одељењу за управљање отпадом Министарства пољопривреде и заштите животне средине, говориће о разлици између санитарних и несанитарних депонија.

Наставник Драган Печурица, еколошки активиста из Бачке Тополе, ослободђен је оптужби за нарушавање пословног угледа и кредитне способности компаније АИК Бачка Топола( познатије као Жибел). Последње три године компанија је покушавала да докаже да јој је Печурица нанео штету тиме што је на протестима позивао власт да заштити грађане од несносног смрада .

Која то количина струје може да оправда уништавање Топлодолске реке? Још једна прича о изградњи хидроцентрале на српски начин, са протестима грађана, институцијама које не одговарају на питања, без јавне расправе и са много нелогичности. О томе говоре Александар Јовановић ( Еколошки камп Темска), Душан Митић и Александар Панић.

Светски дан заштите животне средине обележен је бројним манифестацијама. Одржан је и Еко - фестић, филмски фестивал дечјег ауторског филма из области екологије. Чућете Борјанку Милаковић, руководиоца Одељења за заштиту животне средине Општине Раковица.

Аутор и водитељ емисије је Александра Вукићевић.

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво