Културни кругови: Маске

У првом делу емисије информисаћемо вас о актуелним културним догађајима, а затим следе "Маске", тематски део емисије посвећен позоришту.

Гошћа је костимограф Бојана Никитовић. Недавно је у Југословенском драмском позоришту позоришту, на сцени "Љуба Тадић",  одиграна премијера представе Тако је (ако вам се тако чини) Луиђија Пирандела у режији Јагоша Марковића, којом је ЈДП обележио 150 година од рођења великог писца. У представи играју: Предраг Ејдус, Јелисавета Саблић, Бранислав Лечић, Марко Јанкетић, Ненад Јездић, Рада Ђуричин, Јасмина Ранковић, Ирфан Менсур, Весна Станковић, Слободан Тешић, Лазар Ђукић и Невена Ристић. Костиме за представу је радила наша данашња гошћа.

Народно позориште Сомбор, сваку позоришну сезону завршава Фестивалом Позоришни маратон. Једна за другом, даноноћно играју се представе овог позоришта, позоришних група из земље и иностранства, а одржавају се и радионице и пратећи програми.

О овогодишњем фестивалу који се одржава од 14. до 17. јуна, за Маске говори глумац Саша Торлаковић, уметнички директор позоришта.

Уредница и водитељка емисије: Гордана Ђурђевић

 

Културни кругови Културни кругови

Autor:
Група аутора

Централна културно-уметничка емисија Радио Београда 2. Како би што успешније повезивали информативну и аналитичку компоненту говора о култури у јединствену целину и редовно пратили ритам културних збивања, Кругови имају магазински карактер. [ детаљније ]

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво