Културни кругови: Златни пресек

У првом, магазинском делу емисије информисаћемо вас о актуелним културним догађајима.

У темату Златни пресек, посвећеном визуелним уметностима слушаћете:

Лексикон Тâња Остојић (2011-17) је дугогодишњи регионални интердисциплинарни, партиципативни истраживачко-уметнички пројекат уметнице Тање Остојић који укључује сарадњу са женама истог имена и презимена. Тање Остојић које су узеле учешће у пројекту су различитих националности, припадају различитим генерацијама и годиштима, различитог су степена образовања, професија, социјалног статуса, као и различитих животних искустава, али се све могу споразумети на српско-хрватском језику и све оне или њихови родитељи потичу са територије СФРЈ. Овај пројекат представила је уметница Тања Остојић у Салону Музеја савремене уметности, а представиће га и у Златном пресеку.

Такође ће бити речи и о изложби Када се Други сусреће са другим Другим отворене у Култутурном центру Београда чији је кустоскиња Биљана Ћирић.

Уредница и водитељка: Снежана Стаменковић

Културни кругови Културни кругови

Autor:
Група аутора

Централна културно-уметничка емисија Радио Београда 2. Како би што успешније повезивали информативну и аналитичку компоненту говора о култури у јединствену целину и редовно пратили ритам културних збивања, Кругови имају магазински карактер. [ детаљније ]

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво