Невидљиви људи

У сусрет дигиталном радију

 

Радио Београд ће 8. јуна бити домаћин једнодневне конференције о дигиталном радију која је организована у сарадњи са Еурорадијом и организацијом WorldDAB. Циљ ове конференције је популаризација дигиталног радија, размена мишљења корисника радијског тржишта, презентовање информација из Европе о развоју дигиталног радија и искустава у имплементацији из земаља које су процес завршиле или га приводе крају. О изазовима увођења дигиталног радија у Србији, разговарамо са Зораном Бојичић, директорком Технике Радио Београда.

Рубрика „Реч радио-критичара" доноси нам осврт др Рашка В. Јовановића на радијску премијеру драме „Ричард Трећи", Виљема Шекспира, у режији Игора Вука Торбице, у серији „Радиотека". Реч је о адаптацији једног Шекспировог дела на таласима нашег радија после више од петнаест година.

У смирај „Стеријиног позорја", у „Кутији за памћење" емитујемо одломке из разговора Милоша Јевтића са Јосипом Видмаром, књижевником и драматургом, дугогодишњим председником Словеначке академије наука и уметности, али и председником Главног одбора „Стеријиног позорја". Ови разговори вођени су за циклус емисија „Гост Другог програма" 1974. године.

Емисију припрема и води Ранко Стојиловић.

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се