Културни кругови: Арс сонора

У магазинском делу "Културних кругова" пратимо актуелне културне, а у тематском делу емисије најважније музичке догађаје.

У првом делу, који припрема и води Ранко Стојиловић, биће речи о Стеријином позорју у Новом Саду, најавићемо премијеру представе „Кос", аутора Дејвида Хероера у режији Микија Манојловића у Радионици Интеграције, као и Дан Југословенске кинотеке и Фестивал нитратног филма. Посебну пажњу посветићемо активностима Андрићеве задужбине у години када обележавамо 125 година од рођења нашег нобеловца, а најавићемо и трибину „Андрић под окупацијом", у Српском књижевном друштву. Гошћа је др Жанета Ђукић Перишић, нова управница Анрићеве задужбине.

У тематском блоку Арс сонора говорићемо о музичким догађајима којима су обележена два значајна јубилеја.
Шездесети рођендан Културног центра Београда прослављен је наступом флаутисткиње Стане Крстајић и кларинетисте Огњена Поповића у Скупштини града Београда, а у оквиру обележавања осамдесете годишњице од оснивања Факултета музичке уметности у Београду, у сали Београдске филхармоније је прошле недеље одржан и концерт студената катедре за етномузикологију.
Моћи ћете да чујете и како су свирали Београдски филхармоничари у сали Коларчеве задужбине, а припремили смо и извештај о овогодишњем фестивалу Музички едикт у Нишу.

Тематски блок уређује и води Бојана Жижић.

Културни кругови Културни кругови

Autor:
Група аутора

Централна културно-уметничка емисија Радио Београда 2. Како би што успешније повезивали информативну и аналитичку компоненту говора о култури у јединствену целину и редовно пратили ритам културних збивања, Кругови имају магазински карактер. [ детаљније ]

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво