Контрапункт

Eмитујемо интервју са Андрејом Иљичем Фурсовим, професором Универзитета Ломоносов, МГУ, директором института ИСАН, који је прошле недеље био гост Института за европске студије, у оквиру научног семинара посвећеног истраживању система моћи.

Професор Фурсов је једно од најзанимљивијих и најпровокативнијих имена савремене руске историографије и друштвене науке, заслужан за јединствени подухват истраживања криптоисторије – феномена моћи и скривене моћи. Окупивши око себе изванредан међународни тим експерата, Фурсов је основао институт ИСАН са великом амбицијом да о овој теми објави десет томова, а београдска научна публика је имала прилику да се упозна са прва три тома: De Conspiratione, De Aenigmate и De Secreto.

На почетку семинара о криптоисторији, одржаном у великој сали Института за европске студије, Фурсов је указао да је његов Институт никао из чињенице да је до краја 20. века постало јасно да објекти социологије, економије и политичких наука (тржиште, грађанско друштво, политика и држава) полако нестају будући да се политика претворила у комбинацију административних послова и шоубизниса, тржиште потпуно контролише 40 транснационалних корпорација – због чега се и не може сматрати тржиштем, а национална држава нестаје, односно, како то кажу англосаксонци, бледи...

Аутор емисије је Биљана Ђоровић.

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара