Чекајући ветар

Еколошки магазин

Све је више великих компанија које истичу да своје производе нису тестирали на животињама, али и даље је много оних који не знају зашто је то важно. "Тестирано на животињама" неупућенима може да звучи невино док не сазнају кроз шта све оне пролазе, са неизвесним исходом хоће ли преживети, или ће бити у таквом стању да би хуманије било да не преживе. О томе како ће у свету и код нас бити обележен Дан огледних животиња, 24. април, као и о животињама у београдском зоолошком врту, говоре гошће емисије Милица Ранковић из Удружења "Феникс" и Наташа Вукмировић из Организације "Линк плус".

У организацији Регионалног центра за заштиту животне средине (REC), у Сентандреји је средином месеца одржана медијска обука за новинаре и уреднике вести штампаних, електронских и интернет медија из Србије који се баве темама из области екологије. Новинари су имали прилику да чују искуства из Велике Британије, Чешке, Пољске и Мађарске. Мет Мекграт са BBC-а говори о томе постоје ли теме из области заштите животне средине које не смеју да се обрађују у Великој Британији, а Чаба Киш о ефектима борбе грађана против загађивача у Мађарској.

Живимо у широком спектру еколошких проблема, од којих многе сами правимо, на пример клизишта. Било да смо куће направили на њима, надајући се да неће прорадити, било да смо утицали да се појаве мењајући конфигурацију терена. Пример из Босне, који наводи Самир Лемеш из зеничког Удружења "Еко форум", илустративан је за све земље у региону.

Аутор и водитељ емисије је Александра Вукићевић.

Чекајући ветар

Autor:
Александра Вукићевић

Еколошки магазин који се бави односом човека и животне средине, човека и природе. Емитује се недељом од 8 до 10 сати. [ детаљније ]

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи