Чекајући ветар

Еколошки магазин

Можемо да „узгајамо" будућност и без тога да је трујемо - боље ће да расте. До 30. марта обележава се Недеља акције за одговорну употребу пестицида. Циљ је јачање свести о одговорној употреби пестицида, промоција смањења употребе пестицида и одабир безбеднијих замена, да би се заштитили здравље људи и животна средина. Гости емисије су Јелена Милић из АлХема (Алтернативе за безбедније хемикалије), Горан Секулић из Светског фонда за природу  (WWF) и Ана Вулетић из Друштва за заштиту и проучавање птица Србије.

И пре осамнаест година, када је НАТО бомбардовање било свакодневица у Србији два и по месеца, постављала су се питања хоће ли и какве последице остати? Запослени у тадашњем Министарству екологије представљали су извештаје у институцијама земаља које су нас бомбардовале. То се радило углавном на личну иницијативу и ентузијазам. Тек сада изгледа као да су сазреле околности да се добију одговори. Чућете Гордану Брун, која је у то време била саветница министра за заштиту животне средине.

У оквиру Акције „Тражимо загађивача и заштитнике животне средине", своје предлоге за Црни и Зелени лист даће Адам Сантовац, новинар ТВ Н1, Мирослав Кос, новинар „Блица недеље" и Славица Глигоровић, новинарка РТС-а.

Аутор и водитељ емисије је Александра Вукићевић.

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво