Чекајући ветар

Еколошки магазин

Жале се рибари - поједоше им корморани рибу. А чија је то риба? Рибари ће рећи - њихова јер имају обавезу да порибљавају. А зашто порибљавају? Зато што враћају природи оно што су јој узели. Природно је да корморани једу рибу. У овом ланцу неко квари мустру, а то нису ни птице, ни рибе. О "алавим" корморанима, птичјем грипу и утицају леденог таласа на птице, говори гост емисије др Воислав Васић, орнитолог.

Двадесет седам костију и седам хиљада нервних завршетака на просечно тридесетак сантиметара простора. Углавном без знања и свести о овим фасцинантним чињеницама, терамо стопала да нас носе, не пружајући им негу и пажњу какву заслужују, често их малтретирајући неадекватном обућом, прекомерном тежином и лошим положајем тела. Чућете Марију Радовић, из Центра за стопала "Корект"."

Док чекате превоз, дете које се игра на снегу, шетате пса, или сте из било ког другог разлога напољу на јануарској хладноћи, немојте да палите цигарету, колико год вам се чинило да ће вас то угрејати. Не само да вас неће угрејати већ ће снизити температуру коже и натерати срце да пумпа јаче него што му прија. О томе говори др Петар Боровић.

Друштво стручњака еколошких наука Србије отворило је конкурс за доделу Велике повеље "Зелена планета " појединцу, друштву или установи, за учињено добро природи. Бранислав Маринков вас позива да учествујете и предложите своје кандидате за ово признање. Са дугогодишњим уредником и водитељем емисије Чекајући ветар, говорићемо и о предстојећем, 34. по реду, рођендану наше емисије.

Аутор и водитељ емисије је Александра Вукићевић.

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво