Дигиталне иконе

Сами заједно

Пре тридесет година када сам се придружила факултету на МИТ-у како бих проучавала компјутерску културу, свет је још увек чувао извесну невиност. Деца су се играла икс-окс на својим електронским играчкама... Прве кућне компјутере куповали су пасионирани аматери. 
                                                                                                 Шери
 Теркл, "Сами заједно"

Како дигитални и виртуелни свет који ауторка Шери Теркл описује у сада већ култној књизи "Сами заједно" изгледа данас? Које су теме код нас актуелније у овом тренутку него пре неколико година када је ова изванредна студија угледала светлост дана? Шта су "интимности у самоћи" и "самоће у интимности" и како је "Маргарет Мид дигиталне културе" пошло за руком да пише о технологији која се мења вртоглавом брзином а да њене идеје и предлози и данас буду актуелни и иновативни?

О овим и многим другим темама, разговарали смо са Биљаном Станковић, асистенткињом на Филозофском факултету Универзитета у Београду, која је за ИК "Клио" превела студију "Сами заједно".

Уредница и водитељка: др Тамара Вученовић

Дигиталне иконе Дигиталне иконе

Autor:
Тамара Вученовић

Емисија Дигиталне иконе покренута je 2002. године, а емитује се сваког уторка на таласима Радио Београда 2 од 9 до 10 сати. [ детаљније ]

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво