Читач

Из садржаја данашње емисије...

Са Весном Рогановић, која је превела више књига америчког песника и есејисте Чарлса Симића, разговарамо о Симићевом стваралаштву и најновијој књизи "Тамо где почиње забава".

Роман Росе Монтеро "Прича о провидном краљу" заслужује пажњу јер је реч о несвакидашњој причи. Радња је смештена у XII век у Француску, али је порука овог романа универзална. Роса Монтеро рођена је 1951. у Мадриду, студирала је филозофију, књижевност и психологију, а дипломирала новинарство. Књижевни опус Росе Монтеро обухвата скоро тридесет дела. Вишеструко је награђивана и за новинарство и за књижевни рад. О роману "Прича о провидном краљу", разговарамо са Љубицом Пупезин, уредницом издавачке куће "Штрик".

Недавно код нас објављена књига Кларисе Пинколе Естес "Жене које трче за вуковима" изнова упућује на узбудљива питања односа између древних слика и снага садржаних у бајкама и савременог света. О њиховом односу према савременој књижевности, али и музици, говорићемо кроз примере из приповедака Анџеле Картер, песама Ен Секстон и рада музичке групе The Ministry of Wolves, заснованих управо на савременим књижевним преображајима архетипских ликова и ситуација бајки.

Емисију уређује и води Драгана Ковачевић.

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво