Силен

Гост емисије је проф. др Оле Јохансон

Проф. др Оле Јохансон (Olle Johansson), професор на Одељењу за неуронауке Института Каролинска (једног од напрестижнијих светских универзитета) и Краљевког института за технологију, дуги низ година бави се проучавањем  здравствених ефеката бежичних технологија и уређаја какви су мобилни телефони, смарт бројила, компјутери и други.

Бежична комуникација се намеће и укључује  у наш свакодневни живот на веома брз начин. У исто време, постаје све очигледније да излагање електромагнетним пољима може довести до веома нежељених утицаја на здравље. Ово је показано у великом броју студија и обухвата оштећење  ДНК (која може довести до покретања рака, као и мутација које се преносе генерацијама), поремећај структура ткива попут крвно-мождане баријере (који може проузроковати  да токсини продру до мозга), утицај на имуни систем и губитак плодности.

Аутор емисије је Биљана Ђоровић.

Силен

Autor:
Биљана Ђоровић

Наслов емисије – Силен (агалма, phantasma), упућује на моћ радијског израза, који се заснива на говору, да понуди significatio (унутрашње значење) својим слушаоцима и преда им га на чување, насупрот импотентној зависности у коју их уводи екранска слика (поларна инерција). Емисија има за амбицију да у циклусима анализира идеје, појмове, феномене и догађаје конститутивне за историју цивилизације и културе. [ детаљније ]

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво