Дигиталне иконе

Ова и наредна емисија посвећене су књизи "Друштвеност у доба интернета" (издавач "Академска књига"), аутора др Далибора Петровића.

"Налази изложени у овој књизи представљају изузетно вредне доприносе социолошком промишљању друштвених интеракција и успостављања, редефинисања, трансформисања друштвености кроз те интеракције у условима развоја комуникационих технологија, а посебно интернета. Квалитет публикације вишеструко је детерминисан квалитетном теоријском основом, иновативном методологијом која поштује високе стандарде научног социолошког истраживања, лепим стилом излагања који омогућује да се широј публици релативно теже разумљиво стручно штиво пренесе на разумљив начин. Стога ова публикација Далибора Петровића, истовремено нуди допринос проширивању научних социолошких сазнања у домаћој социологији, али и унапређивању знања шире јавности о новим формама друштвености у условима развоја интернета."  (Проф. др Марија Бабовић)

Др Далибор Петровић је дипломирао, магистрирао и докторирао на Одељењу за социологију Филозофског факултета Универзитета у Београду. Предаје социологију и социологију е-комуникација на Саобраћајном факултету Универзитета у Београду. Од почетка своје универзитетске каријере посебно се интересује за проучавање друштвених последица употребе електронских комуникација, пре свега интернета. Аутор је већег броја научних радова и прве социолошке студије у Србији из области интернета и друштвених односа. Резултате својих истраживања презентовао је путем гостујућих предавања, трибина и других јавних наступа.

Уредница и водитељка: др Тамара Вученовић

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се