Силен

У данашњој емисији, са Стефаном Каргановићем, директором фонда Историјски пројекат Сребреница, разговарамо о капиталном открићу младог америчког истраживача Ендија Вилкоксона, који се већ годинама бави радом Хашког трибунала, посебно предметом Слободана Милошевића и још неразјашњеним случајем Сребренице.

Пажљиво ишчитавајући пресуду Радовану Караџићу - на око 2.590 страница - обнародовану у марту ове године, Вилкоксон је у својој анализи показао да је, обавијено реторичком маглом, негде после хиљаду тристоте странице у тексту пресуде, Међународни кривични суд за бившу Југославију (МКСЈ) у Хагу установио да покојни председник Србије Слободан Милошевић није био део „заједничког злочиначког подухвата" усмереног против муслимана и Хрвата током рата у Босни, за које је мало ко могао да сања да ће се икада наћи у званичном документу Хашког трибунала.

Слушаоци ће бити у прилици да чују и део интервјуа који је Стефан Каргановић направио са Ендијем Вилкоксоном, ексклузивно за емисију Силен.

Аутор емисије је Биљана Ђоровић.

Силен

Autor:
Биљана Ђоровић

Наслов емисије – Силен (агалма, phantasma), упућује на моћ радијског израза, који се заснива на говору, да понуди significatio (унутрашње значење) својим слушаоцима и преда им га на чување, насупрот импотентној зависности у коју их уводи екранска слика (поларна инерција). Емисија има за амбицију да у циклусима анализира идеје, појмове, феномене и догађаје конститутивне за историју цивилизације и културе. [ детаљније ]

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи