Дигиталне иконе

Редефинисање наставе информатике и рачунарства у Србији.

На данашњи дан, 28. јуна 1973. године одржана је оснивачка скупштина Друштва за информатику Србије на Електротехничком факултету у Београду, док се у 2016. години ових дана разматра редефинисање наставе информатике и рачунарства у доуниверзитетском образовању у Србији. У Друштву за информатику кажу да ће ученици који у 2016. години полазе у V разред отићи у пензију тек 2070. године и да је вероватноћа да им познавање информатичких концепата неће бити потребна - равна нули.

Са нама уживо: Снежана Марковић, помоћник министра за средње образовање и васпитање и образовање одраслих у Министарству просвете, науке и технолошког развоја, Никола Марковић, председник Друштва за информатику Србије, Катарина Алексић, наставница информатике у ОШ Бранислав Нушић и Никола Миљковић, студент софтверског инжењерства на Електротехничком факултету у Београду.

Разговарамо о епилогу ове значајне иницијативе, о настави, знању и вештинама које наша деца добијају за 21. век, о томе колико информатика и рачунарство пружају могућности младима у Србији и да ли је заиста информатика толико тешка и "страшна"?

Уредница и водитељка: Тамара Вученовић

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво