Чекајући ветар

Еколошки магазин

Не мора закон да нам каже да је инфективни медицински отпад опасан, али баш лепо што каже и предвођа начин на који се њиме управља тако да сви буду безбедни. Проблем је што то поштују они који желе, а они који не желе, могу и даље да не желе, све док ЕУ не закуца директно на врата - а не мора ни да куца, јер многа врата иза којих се налази опасан медицински отпад и тако нису закључана. О томе говори Ивана Крговић, председница удружења "РедАкција".

Шта радити са потрошеним тонером код куће, на послу? Да ли вас занима одакле он у штампачу у вашој фирми? Углавном имамо осећај да то раде патуљци ноћу док ми спавамо - један тонер је потрошен, ево га други, све ради како треба. Знате ли да оригинални тонери садрже штетне материје - истина, у дозвољеним количинама? На годишњем нивоу потрошимо око милион комада. Ако су бачени на ливаду, депонију, у реку - то више није безопасна доза живе, олова и кадмијума. А шта мислите, шта садрже копије тонера које вероватно користите? Џаба вам је да мислите - не зна се шта садрже јер се анализе не раде. Чућете Тонија Гољу, председника "Удружења ласер тонер рециклера Србије."

Било да сте освешћени потрошач који зна шта жели за новац који даје, или још нисте еволуирали у потрошача који зна да има нека права, Ненад Бумбић и "Потрошачки саветник" могу да вам отворе читав један нови свет. У њему ћете се можда и борити, али бар нећете бити препуштени себи и свом незнању. Постоји неко ко брине и ради за вас. Аутор и водитељ емисије је Александра Вукићевић.

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво