Музичка плетеница

У емисији ћете чути: подсећање на одличан тамбурашко-певачки дуо Владе Марјановића и Драга Илкића; како је говорио о себи и војвођанској песми њен доајен Александар Дејановић.

Серијалом емисија „Музичка плетеница" желим да освежим музичка сећања оних у зрелим годинама, али и да младима приближим једно време потиснуто у заборав. Контактирајући Музичку редакцију, поједини слушаоци су замолили да им буде уступљено нешто од музичког материјала који се користи у емисији. Будући да је Фонотека Радио-Београда некада поседовала фундус вредан поноса, док је он данас прилично осиромашен, дугогодишњим немарним односом према звучном благу и недовољним улагањем у чување истог, ми апелујемо на Вас де не тражите нешто што нам никако није дозвољено! Сви звучни материјали произведени у оквиру наше куће, међу њима и ауторске шпице, или материјали добијени разменом и сарадњом са другим медијским кућама, подлежу одређеним законским регулативама, ауторским правима и сл... Свако даље умножавање и отуђивање истих је повреда закона. Уз велико поштовање свих Вас и са жељом да останете дуго слушаоци најстарије медијске куће на Балкану, ја Вам у име Радио-Београда захваљујем на разумевању.

Уредник емисије Ненад Камиџорац.

Адресе: pletenica@rts.rs muzickapletenica@gmail.com

Радио Београд 1, 14.00

Музичка плетеница Музичка плетеница

Autor:
Ненад Камиџорац

Мелодија, хармонија и ритам представљају «триест» сваке музичке форме, самим тим и народне музике која је, у оставштини, углавном стицала форму варошке музике јер је најчешће звучно бележена тек у градовима где су је изводили познати инетрпретатори којима је пружена шанса да наступају на Радио-програму или снимају тада популарне плоче на 78 обртаја. [ детаљније ]

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво