Време спорта и разоноде

Породични магазин и овом приликом прати све актуелности из света спорта, али и јавног и културног живота. Неизбежни осврт на утакмице сениорске и младе репрезентације Србије против Северне Ирске, извештај с Првенства Европе у кошарци у Литванији, тениски турнир УС опен.....

Много и занимљивих гостију овог поподнева. Најпре трио успешних младих дама које на прави начин репрезентују нашу земљу широм света, а међусобно су сјајне пријатељице - кајакашица Оливера Молдован, шампион у стрељаштву Зорана Аруновић и одбојкашица Сузана Ћебић.

Премијерно представљамо истински музички бисер, двадесетогодишњу блуз-џез пијанисткињу и певачицу Катарину Пејак, која за неколико дана одлази на студије у Бостон, на престижни Беркли универзитет.

У гостима нам је и Милан Шевић, врсни рецитатор, који се годинама налазио на челу Београдске естраде и Београдског џез фестивала, па нам говори разне догодовштине и пикантерије из дружења са славним светским, али и нашим музичарима и певачима.

Нина Перуновић слушаоцима представља свој роман "Животни /над/ реализам", док у редовној рубрици под називом Боља прошлост имамо могућност да чујемо некада стандардног репрезентативца СФРЈ у фудбалу, бившег фудбалера нишког Радничког и сплитског Хајдука, Драгана Холцера.

Наши репортери јављају се, поред осталог, с Нушићијаде у Ивањици, Љубичевских коњских игара у Пожаревцу, Роштиљијаде у Лесковцу, музичког етно фестивала у Панчеву. Чућемо и детаље са снимања неколико нових тв серија и филмова, представити изложбу о диносаурусима, најавити концерт чембалисткиње Смиљке Исаковић у Параћину.

Неће изостати ни традиционални предлог јеловника за недељни ручак, за тај део посла већ пет година је задужен витез кулинарства и гастрономски академик Милијан Стојанић.

Уредник и водитељ емисије је Жељко Стефановић.

Радио Београд 1, 15.30

Време спорта и разоноде Време спорта и разоноде

Autor:
Жељко Стефановић

13. марта 2024. године, емисија обележава 64 година постојања, што је сврстава у ред најтрајнијих радио програма у нашим и европским оквирима. Свих тих деценија била је и остала мамац за публику која прати спорт, али и актуелности из јавног и културног живота. [ детаљније ]

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво