Музичка плетеница

У време када није било телевизора, радио апарата, када су само богатије куће имале грамофоне, грло, пусто грло било је све. Обућари су ковали ципеле и певали, кројачи такође, а наравно и све остале занатлије. Зар је онда било могуће да глумац не пева?

Бeседе Душана Цвeтковића - Дулета, глумца и певача, који је поседовао глас изузетне лепоте а који га је одводио до Беча и Париза. Песмом и певањем је постигао много, врло много, као мало који певач данас, мада је његова основна професија била глума. Душан Цветковић Дуле је такође спевао неке од најлепших песама које се везују за нишки крај, преко 32 за које се данас мисли да су народне - изворне. Оне су само понародњене као и многе.

Радио Београд 1, 14.00

Галерија слика Музичке плетенице:

Музичка плетеница Музичка плетеница

Autor:
Ненад Камиџорац

Мелодија, хармонија и ритам представљају «триест» сваке музичке форме, самим тим и народне музике која је, у оставштини, углавном стицала форму варошке музике јер је најчешће звучно бележена тек у градовима где су је изводили познати инетрпретатори којима је пружена шанса да наступају на Радио-програму или снимају тада популарне плоче на 78 обртаја. [ детаљније ]

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара