Музичка плетеница

Првакиња новосадске опере Гордана Којадиновић је таленат, који је по њеном мишљењу најзаслужнији за успех у музици, наследила од својих родитеља које је још као дете изгубила.

Поред многих оперских улога госпођа Гордана је често и онако за своју душу снимала варошке народне песме уз тамбураше Радио Новог Сада. 

И баш те песме и рад са тамбурашима остале су јој у јако лепом сећању. Песме које је снимила чувају се као трајни снимци у Архиви радијске куће.

Често су током каријере госпођу Гордану мешали са госпођом Секом Којадиновић, а у ствари ради се о чистој подударности презимена две потпуно различите и веома успешне интерпретаторке. Док је Гордана Којадиновић интерпретирала народне песме из Војводине, староградске и романске, Сека Којадиновић је углавном певала џез музику и друге забавне евергрин мелодије.  

Радио Београд 1, 14.00

Емисију "Музичка плетеница" можете слушати на овој адреси одмах након емитовања у мп3 формату или је преузети као подкаст, користећи ваш омиљени подкаст програм. 

Pletenica je i na Fejsbuku!

Музичка плетеница Музичка плетеница

Autor:
Ненад Камиџорац

Мелодија, хармонија и ритам представљају «триест» сваке музичке форме, самим тим и народне музике која је, у оставштини, углавном стицала форму варошке музике јер је најчешће звучно бележена тек у градовима где су је изводили познати инетрпретатори којима је пружена шанса да наступају на Радио-програму или снимају тада популарне плоче на 78 обртаја. [ детаљније ]

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво