Спортски споменар

Репризираћемо разговор са Илијом Пантелићем, једним од наших најбољих фудбалских голмана свих времена. Као младић био је свестрани спортиста. Бавио се рукометом, одбојком, кошарком и атлетиком. Фудбалом је озбиљније почео да се бави тек у 15-ој години. Био је веома талентован, па је убрзо постао члан новосадске Војводине.

Члан је генерације која је 1966-те први пут у историји клуба освојила титулиу државног првака. Иако је средином 60-тих била огромна конкуренција међу голманима, Илија Пантелић је 18 пута био репрезентативац. У дресу са државним грбом освојио је друго место на Купу нација у Италији 1968. Успешно је као професионалац играо и у Француској. По завршетку играчке каријере посветио се тренерском позиву, створивши бројне врхунске фудбалере и репрезентативце.

Питали смо  Илију Пантелића како је створен шампионски тим Војводине; о победи над Енглеском, како је одбранио пенал славном Пелеу, и како је са екипом Војводине преживео авионску несрећу у Источној Немачкој, иако су авиону отпали точкови и поломљене елисе.

Аутор емисије Мирослав Нешић.

Радио Beograd 1, 16.00

Спортски споменар Спортски споменар

Autor:
Мирослав Нешић

Спортски споменар је посвећен историји нашег спорта. Говорећи о својим почецима, успонима и падовима, поразима и победама, највећим успесима, истакнути спортисти који су се тамичили у протеклих седам деценија стварају слику спорта на овим просторима. [ детаљније ]

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи