Председник Вучић отказао све посете иностранству због ситуације на КиМ

Због актуелне ситуације у земљи, по питању Косова и Метохије, председник Александар Вучић, као што је и најавио, отказао је све посете иностранству, а сутра ће на ванредној седници Владе, премијерки и министрима поднети извештај о разговорима са представницима Срба са Космета. Најављен је и разговор са Синодом Српске Православне Цркве. Сутра ће, такође, представници Срби са севера, одлучити о предлогу председника Српске листе Горана Ракића да се повуку из свих приштинских институција. Председник Вучић вечерас ће се у Београду састати са специјалним представником Европске уније за дијалог Београда и Приштине Мирославом Лајчаком.

Високи представник Европске уније за спољну политику и безбедност Ђузеп Борељ нада се да ће одговор Приштине и Београда на немачко-француски предлог о нормализацији односа представљати напредак у процесу дијалога. Како је пренела Европска служба за спољне послове, на састанку министара спољних послова ГЕ 7 у Минстеру, који је почео јуче, једна од тема биће и Западни Балкан. Борељ је додао да су отпорност и помирење две кључне речи за тај регион.Шеф Делегације Европске Уније у Србији Емануеле Жиофре закључио је у разговору за РТС како је немачко-француска иницијатива покушај да се иде даље у проналажењу решења у дијалогу Београда и Приштине.

Сукоби у Украјини се настављају на југу и југоистоку земље, а према извештајима са терена и даље нема значајних померања линије фронта. Кијев је саопштио да је руска војска поново извела ракетне нападе на енергетску инфраструктуру. Како преносе РИА новости, председник Русије Владимир Путин је позвао становнике Херсона да напусте борбене зоне у тој области. Шеф руске државе је, према наводима агенције, дозволио и мобилизацију људи који су починили тешка криминална дела. Земље Групе 7 и Аустралија договориле су се да одреде фиксну цену руске нафте.

Полиција и одељења за сузбијање високотехнолошког криминала раде на идентификацији починилаца који масовно шаљу поруке на велики број електронских адреса, у којима се прималац обавештава да се наводно против њега води поступак у вези са педофилијом и другим кривичним делима. У злонамерним мејловима, у прилогу електронске поруке налази се документ у којем су потписници лица, која се лажно представљају као начелници управа или команданти јединица у МУП-у Србије. У порукама се од примаоца захтева да одговори на примљени мејл, у противном му се прети поступком пред тужилаштвом. Полиција апелује на све евентуалне примаоце да не отварају прилоге из оваквих мејлова.

Рукометашице Србије на почетку Европског првенства у Цељу играће против селекције Шведске. Утакмица почиње у 20 часова и 30 минута. Пренос је на Другом програму РТС-а. У Групи Б су још Данска и Словенија.

Најбољи српски тенисер Новак Ђоковић играће у четвртфиналу Мастерса у Паризу против Италијана Лоренца Мусетија. Меч почиње у 19 часова и 30 минута.

Уредник емисије Наташа Ракетић.
Уредници вести Ненад Селаковић и Марица Сердар.
Продуцент Ђорђе Радосављевић.

Новости дана Новости дана

Autor:
Радио Београд 1

Најпопуларнија радијска информативна емисија на нашим просторима деценијама уназад доноси најбрже и најсвеобухватније информације. Сваког дана у 15 сати на Радио Београду 1. [ детаљније ]

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво