Двоје Срба са брода Диамонд Принцес позитивно на корона вирус

Двоје од једанаест држављана Србије, чланова посаде на броду "Диамонд Принцес" позитивно је на корона вирус, изјавио је министар спољних послова Ивица Дачић. Министарство спољних послова ради на томе да добије информацију када ће бити искрцани и у коју болницу ће бити смештени, рекао је Дачић. Амбасада Србије у Јапану је у сталном контакту са њима.

Први случај корона вируса потврђен је у Хрватској. Реч је о млађем мушкарцу, који је био у Милану. Премијер Андреј Пленковић рекао је, после седнице кризног штаба за корона вирус, да се он налази на Клиници за инфективне болести у Загребу и у добром је стању. У болници у Ријеци је деветоро Хрвата, који су радили у Италији, и један од њих има симптоме корона вирус. Узорци осталих тренутно су на тестирању, а резултати би требало да ускоро буду познати.

Директор Светске здравствене организације за Европу Ханс Клуге је са министром здравља Златибором Лончаром потписао споразум о сарадњи. Пошто је Светска здравствена организација урадила процену спремности Србије и њених служби уколико се појави корона вирус у нашој земљи, Клуге је рекао да може спокојно да оде из Србије. Још једном је апеловао да се не шири паника.

Скупштина Србије наставила је ванредно заседање. Предлог закона о правима бораца, војних инвалида, цивилних инвалида рата и њихових породица, образложио је  министар Зоран Ђорђевић. Србија је дуго чекала закон, јер није било политичке воље, али ни храбрости да се област борачко-инвалидске заштите уреди на правичнији начин, нагласио је Ђорђевић.

Бивши египатски председник Хосни Мубарак преминуо је у 92-ој години. Би-Би-Си јавља да је умро у болници у Каиру. Био је шеф државе од 1981-ве до 2011-те године, када је свргнут после масовних демонстрација. Као председник Египта, Хосни Мубарак је био један од најмоц́нијих политичара на Блиском истоку, а многи су га сматрали за диктатора.

Због корона вируса, шест утакмица италијанске фудбалске Серије А биће одиграно без публике. Међу њима је и један од највећих дербија у Италији - Јувентус - Интер, који може да одлучи о титули шампиона.

Уредници емисије Наташа Ракетић и Мирослав Војводић.

Уредник вести Ненад Селаковић.

Продуцент Срђан Манојловић.

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво