Одбојка за спортске гурмане

Спортска хала у Убу ће 1.марта бити домаћин финалног турнира Купа Србије за одбојкаше и одбојкашице. На паркет ће прво истрчати мушки тимови финалиста, Партизана из Београда и новосадске Војводине НС семе, та утакмица почиње у 16,30 часова. За 19 часова је предвиђена друга утакмица вечери , у конкуренцији одбојкашица. Домаћи састав Уба ће покушати да освоји први трофеј у овом такмичењу, а ривалке ће им бити одбојкашице Јединства из Старе пазове. Обе утакмице ће директно преносити РТС на свом Другом телевизијском каналу, док ће се Слободан Малетић са ових мечева јављати Кроз Спортско вече` Радио Београда 1.

Наставља се такмичење у најјачем европском такмичењу. У мечевима осмине финала Лиге шампиона на стадион "Сан Паоло" у Напуљу долазе Меси и Барселона. У Лондону, Челси дочекује немачког гиганта Бајерн. Два изузетна дуела, не зна се који побуђује већу пажњу. Утакмице на "Сан Паолу" и "Стамфорд Бриџу" играју се у стандардном термину од 21 час. У сусрет овим дуелима, али и уочи новог вечетог дербија, сусрета Црвене звезде и Партизана, Милан Биговић разговара са некадашњим асом црвено-белих Цвијетином Благојевићем. 

У `Стејплс центру` у Лос Анђелесу одржана је церемонија названа "Прослава живота". Љубитељи кошарке, легенде тог спорта, звезде шоу бизниса и породица Кобија Брајанта опростили су се последњи пут од Кобија и Ђијане. Више од 20.000 људи  присуствовало је јавном опроштају од легендарног аса и његове кћерке , страдалих у хеликоптерској несрећи 26. јануара у Лос Анђелесу. Трибине су биле преплављене активним и бившим кошаркашима, глумцима, певачима и многим другим личностима из јавног живота САД. 

Сазнаћемо како су играли наши репрезентативци у тенису Филип Крајиновић и Миомир Кецмановић на турнирима у Дубаију и Акапулку. Новак Ђоковић је, подсетимо, лако савладао Малека Џазирија на старту турнира у Дубаију са 2:0 (6:1, 6:2). У наредној рунди, сутра, у среду, састаје се са  Филипом Колшрајбером. Шест мечева у италијанском фудбалском првенству, укључујући и велики дерби између Јувентуса и Интера, биће одиграно без публике због ширења коронавируса, саопштило је Министарство спорта Италије. Сусрет шеснаестине финала Лиге Европе између Интера и бугарског Лудогореца на `Сан Сиру` такође ће се играти без навијача.  Светско екипно првенство у стоном тенису, које је следећег месеца требало да се одржи у корејском Бусану, одложено је због епидемије коронавируса, саопштила је Светска стонотениска федерација . Због потврђених случајева коронавируса у Бусану, одржан је састанак челника ITTF-а и представника тог града, на коме је одлучено да се шампионат одложи због очувања здравља и ради сигурности спортиста и навијача.

`Спортски журнал`, као и увек, пратиће и друга дешавања из света домаћег и међународног спорта. Слушајте данас на програму Радио Београда 1 ноно о ћему ћете сутра моћи да читате у новинама.

 

Уредник и водитељ је Жељко Стефановић.

 

 

 

 

 

 

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво