Сергеј Шојгу у Београду

Министар одбране Русије Сергеј Шојгу у званичној је посети Београду, на позив министра одбране Александра Вулина. Авион министра Шојгуа по уласку у вазудушни простор Србије дочекала су три ловца "миг-29" Војске Србије, који су га пратили до слетања. Испред Палате "Србија" за Шојгуа је уприличен свечани дочек, уз интонирање химне две државе и смотру почасне гарде. Министар одбране Русије имаће и радни ручак са председником Александром Вучићем. Планом посете предвиђено је и да министри одбране Србије и Русије положе венце на Спомен-обележје ослободиоцима Београда и на Споменик црвеноармејцу, а затим ће заједно положити капсулу у спомен плочу "Вечне ватре".

У Бањалуци је заказана посебна седница Народне Скупштине Републике Српске, на којој ће се расправљати о раду Уставног суда Босне и Херцеговине, пошто је тај суд донео одлуку по којој пољопривредно земљиште које је до сада било власништво Српске, треба да се књижи као имовина БиХ. Председник скупштине Републике Српске Недељко Чубриловић, каже за РТС да очекује јединство свих представника парламентарних странака.

Четворо српских држављана, који су после евакуације из кинеског Вухана провели две недеље у карантину у Француској, стигли су синоћ у Београд - здрави и безбедни за окружење. Министарство спољних послова Србије раније је саопштило да је у сарадњи с француским властима организовало повратак наших држављана који су тестирани и нису имали никакве симптоме вирусне инфекције. У Кини је број оболелих премашио 70 хиљада, а преминуло је 1770 људи.

На крузеру "Дајмонд принцес", усидреном код јапанског града Јокохама, још 99 особа заражено је корона вирусом, саопштило је јапанско Министарство здравља. На броду са око 3 хиљаде и 700 путника и чланова посаде, међу којима и 14 држављана Србије, број оболелих је сада порастао на 454-воро. Они ће бити лечени у јапанским болницама. Брод је у карантину од почетка фебруара, након што је тестирање показало да је мушкарац који се искрцао у Хонгконгу био позитиван на нови вирус.

Уредник и водитељ Слободан Петровић.

Уредник вести Тина Амић.

Новости дана Новости дана

Autor:
Радио Београд 1

Најпопуларнија радијска информативна емисија на нашим просторима деценијама уназад доноси најбрже и најсвеобухватније информације. Сваког дана у 15 сати на Радио Београду 1. [ детаљније ]

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара