Вакцине из Дома здравља или из апотеке?

Време је систематских прегледа пред упис деце у школу, који подразумевају и вакцинацију. Наиме, деца, по обавезном календару имунизације, у седмој години, треба да приме две вакцине. Њих има у домовима здравља, али се извесне могу купити и у апотекама. И ту се јављају дилеме, недоумице и бројна питања родитеља. У потрази за одговорима, разговарамо са др Срђом Јанковићем, имунологом Универзитетске дечје болнице у Тиршовој и др Даријом Кисић-Тепавчевић, епидемиологом Института за јавно здравље „Др Милан Јовановић- Батут“.

Ове седмице биће одржан 42. Међународни сајам туризма у Београду. Почасни гост, земља партнер овогодишње туристичке смотре је Египат. Повод да у рубрици „Светски путник" угостимо његову екселенцију, амбасадора Арапске Републике Египат у Србији Амра Алгувејлија.

Прошло је тридесет година од када нас је напустио човек са којим је Београд паралелно растао, вечити дечак, симбол осамдесетих, музичар, текстописац, комичар, рођен за сцену,, фронтмен групе „Последња игра лептира", глумац у Индеxовом радио позоришту. Живео је само 31 годину, а после три деценије и даље га се радо сећамо. О феномену Неше Лептира, разговарамо са рок критичарем Петром Пецом Поповићем. Део „магазина на Првом" посвећујемо и спортским темама.

 

Аутор и водитељ: Тања Зељковић

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво